КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Министър Николова: По Южното Черноморие вече няма свободни места за настаняване

По цялото Южно Черноморие местата за настаняване са заети и за разлика от останалите курорти те работят с добра запълняемост. В местата за настаняване с 10 и повече легла в областта са пренощували над 200 хил. български гости в двата летни месеца - юни и юли.
За сравнение през същия период на миналата година те са били над 216 хил., заяви министърът на туризма Марияна Николова. Тя посочи още, че българските гости са подценявани през годините, а те са традиционни посетители на родното крайбрежие и често посещават Южното Черноморие.
Вицепремиерът благодари на всички хотелиери и ресторантьори, които рискуваха и не затвориха обектите си през това лято.
Тази година сезонът е много по-различен, защото годината е белязана от световна пандемия, причинена от разпространението на коронавируса, коментира министър Николова. И подчерта, че заедно - местна власт и държавни институции, ще можем да положим едни по-добри основи за следващия летен сезон. Трябва да си партнираме, за да се подобряват туристическите услуги и да привличаме все повече български и чуждестранни посетители, подчерта още вицепремиерът.
Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе среща с представителите на местната власт и бизнеса в Царево.

 

 

Top