КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

МИНИСТЕРСКИТЕ ПОЧИВКИ НАЙ- ЕВТИНИ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

И това лято нощувките в правителствената база за почивка в резиденция Евксиноград стигат най-високи цени спрямо останалите бази за отдих на властта край морето, които се намират в Шабла и в Слънчев бряг . Впечатление прави, че за разлика от предходните две години, по това време на сезона във варненската база все още има свободни места за месеците юли и август.
Според ценоразписа наемането на апартамент в Дом „Тунела“, в зависимост от големината, струва между 180 лева и 300 лева. Наемането на луксозна стая в хотел „Манастира“ пък се таксува със 150 лева на вечер. Цената е с 20 лева по-висока в сравнение с миналогодишната. Същите остават таксите за наемане на вилите „Кипарис“ и „Чинар“, които са съответно по 500 и 600 лева на вечер. Отсядането във вила „Кедър“ е 350 лева. Престоят за вечер в апартамент във „Фердинандовата къща“ е 260 лева, а в апартамент-мезонет-550 лева.
Отмората за вечер във вила „Слънчево бунгало“ е 700 лева. Скочила е цената на нощувките в бунгалата на морето. За тези без сауна цената е 180 лева при 150 лева през 2017-та, а с екстрата е 350 лева при 300 през миналата година.
Евксиноград е любимо място за отсядане на министри, депутати и висши чиновници. В резиденцията има на разположение ресторант с 60 места и допълнителни зали към него, барбекю на брега на морето и редица екстри и развлечения като масажен кабинет, басейн, джакузи, сауна, фитнес зала, боулинг зала, тенис корт, тенис на маса, баскетболно игрище, волейболно игрище, плаж, водно колело, водни ски, сърф и велосипеди. Предлагат се още бизнес удобства като конферентна зала и място за преговори.
Дворецът, на който бе извършена сериозна реставрация, е отворен за посещения през цялата година. Туристически турове в него се организират дори и по време на отпуските на властта.
Нощувката в правителствената база в Шабла през юли и август струва между 100 и 450 лева в зависимост от това дали се отсяда в луксозна стая или вила. Цената за престой за вечер в базата в Слънчев бряг пък варира от 50 до 130 лева.

Top