КАТЕГОРИИ

Началникът на НСО поискал охрана на Росенец по суша и вода

Министър-председателят Бойко Борисов даде втори за деня извънреден брифинг в Министерски съвет, този път с министъра на вътрешните работи Младен Маринов и министъра на отбраната Красимир Каракачанов.
Премиерът прочете писмо, в което се казва, че началникът на НСО е поискал охрана на имота в Росенец, за който се твърди, че е на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. От писмото става ясно, че е поискана охрана на сушата от юли до 15 септември.
"Писмото е подписано от началника на НСО, който е назначен от президента. Целта е това писмо да бъде разпространено да всички институции, включително МВР, "Морска администрация" и Военното министерство", обясни премиерът и подчерта, че по закон те са длъжни да съдействат.
"Според писмото излиза, че Министерството брани сараите на Доган. Добре ли са го измислили?
В единия ден Радев пита за охраната на Пеевски и Доган, а на следващия ние получаваме това писмо
с искането на началника на НСО. Като говорих за сценарии някои ми се усмихваха, ето го продължението на този сценарии", коментира Борисов. "Представяте ли си катерите на Гранична полиция охраняват акваторията на парка "Росенец", военните кораби, патриотът Каракачанов (съпредседател на Обединени патриоти) ги праща...", каза още премиерът.
Премиерът изрази съжаление за случващото се в НСО. "Съжалявам, че НСО е подложена на такъв политически натиск. НСО не допусна нито един гаф с нашето председателство", каза той и добави, че там работят изключителни професионалисти.
"Сценарият е ясен,
възлагам на вицепремиера да се намери законова форма, включително и среща с директора на НСО, да се оттегли искането им.
А ако има струпване и сблъсъци, да се намеси МВР и да го предотврати. Това писмо на НСО е направено целенасочено", категоричен е премиерът.

 

Top