КАТЕГОРИИ

Въпреки нанотехнологията при дезинфекция, в "Албена" затвориха нощните заведения

Христо Пенев – зам.-директор експлоатация в „Албена“ АД, съобщи, че снощи е взето решение да бъдат затворени всички нощни заведения в курортния комплекс
По този начин ще се намали струпването на много хора. „Всички помещения са обработени с нанотехнология, която е немска, иновация е в Германия за 2019 година №1. Отделно, всяко помещение, където се настаняват гостите ни, първо се дезинфекцира с тази технология, след това с препарати и преди настаняването на гостите допълнително се минава цялото помещение за дезинфекция“, обясни той.
Гостите биват обслужвани по бюфет масите, в точки, където самите те желаят да се самообслужат, те използват ръкавици. Всички прибори са индивидуално опаковани
На тенис кортовете задължително всички топки се дезинфекцират, отделно машината, с която се събират те, също е дезинфекцирана. „Стараем се да намалим до минимум контакта на госта до ключови повърхности, при които има възможност да има полепване на вируса“, допълни Христо Пенев.
Мерките за сигурност в Албена са едни от най-строгите
Те започват още от бариерата на вилното селище, където всеки автомобил и превозно средство се дезинфекцира. На плажа също всяка сутрин има дезинфекция на чадъри и шезлонги. Това е през целия ден. Същото е положението и в хотелите, и ресторантите.

Top