КАТЕГОРИИ

Без ремонти по "Тракия", пътят към морето е свободен

Движението по ремонтираните 5 виадукта на магистрала „Тракия“ бе възстановено, след като реконструкциите продължиха 3,5 месеца, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".
Мостовите съоръжения бяха в критично състояние, тъй като не бяха ремонтирани от близо 40 години. Обновяването на пътните платна струва 7 милиона лева.
Ремонтът в платното за София на виадуктите при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата започна на 13 март и строителите от „Автомагистрали“ ЕАД работиха изключително мобилизирано, за да завършат работата си в определения срок. По време на извънредното положение предвидените дейности продължиха при стриктно спазване на противоепидемичните мерки в борбата срещу разпространението на COVID-19.
Горното строене на виадуктите е с ремонтирани пътни плочи, греди, хидроизолация, нови фуги и тротоарни блокове, асфалтова настилка, маркировка, предпазни парапети и мантинели. Ремонтът на колоните на съоръженията продължава без това да затруднява по никакъв начин пътуването по автомагистралата.
В обновяването на виадуктите са използвани близо 4 800 куб. м бетон, 600 тона армировъчна стомана, 25 000 кв. м хидроизолация, над 26 000 тона асфалт и над 18,4 км пътни и мостови ограничителни системи от най-висок клас.
Със завършването на ремонта на платното за София на виадуктите - при 13-ти км /с дължина 254 м/, при 15-ти км /322 м/, при 17-ти км /322 м/, при 18-ти км /242 м/, и при 20-ти км /404 м/, приключва обновяването на съоръженията, които не бяха ремонтирани от построяването им.
Заедно с виадуктите са обновени и 11 км от платното за София между съоръженията. Участъкът е с нова асфалтова настилка и ограничителни системи.

 

Top