КАТЕГОРИИ

Радев плаши Борисов със служебен кабинет

Премиерът използва службите за свои политически цели – на прокуратурата указва кого да „размаже“, дори полицията е ангажирана и впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи. Така президентът Румен Радев отговори на коментарите на министър-председателя, че няма нищо общо с подслушването на държавния глава, при което са били използвани специални разузнавателни средства. Както вече стана ясно президентът е подслушван от ДАНС, която е на пряко подчинение на премиера в разработка за шефа на ВВС, който би трябвало при съмнение за престъпление да бъде разследван от Военна прокуратура.
Бойко Борисов се опитва, както прави винаги, да прехвърли отговорността за подслушването на друг и ако може да скрие и този скандал в „зайчарника“, в който вече не остана място от скандали, заяви още държавният глава. Той допълни, че е в безсилието си министър-председателят атакува и неговото семейство.
По думите на Румен Радев, „скандалите, кризите, разкритията за гранд корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие и зависимости“ на премиера. Президентът заяви, че въпреки 20-годишния престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на прехода.
"И ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият господин Борисов. Скандалите, кризите, растящото недоволство, ежедневно разголват управленското му безсилие и зависимости. Но драмата на г-н Борисов е, че осъзнава, че този път номерът с пречистване чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, защото го чака служебен кабинет, който е не по-малко опасен от ежедневната деградация на управлението му. Затова напълно разбирам неговата растяща нервност", каза още президентът след посещението си в една от технологичните компании у нас Ултрафлекс. Компанията е носител на наградата от президента за иновативно предприятие на годината.

 

Top