КАТЕГОРИИ

Магията на декември ни завладява

Идва декември, а с него и коледното настроение, което беше започнало да се прокрадва още след Хелоуин, ни завладява съвсем. Вече никой не може да ни каже, че е твърде рано да сложим украсата (в целия й блясък) или да носим пухкавото яке, топлите шапки с пайети и стърчащи еленски рогца. Всеки сезон си има своя чар, затова вместо да мръзнем, смръщени по спирките, ето с какво можем да посрещнем най-студеното, но и най-вълшебното време от годината.
Коледната украса
Ако не сме я сложили досега, моментът категорично настъпи. Време е домът ни да засвети с премигващите цветове на коледните лампички и отблясъците на лъскавите гирлянди. Шопингът за играчки (за елхата и за под елхата) със сигурност не е подранил – тези фигури на еленчета и Дядо Коледа ни изкушават вече няколко седмици.
Зимните напитки
Тофи карамел латето ни чака вече. Горещият шоколад също. С греяно вино пък ще разпускаме вечер – на топло у дома или в любимото ни заведение с компанията. Зимата е сезон на уюта, но и на следработните срещи с любимите хора. И ако през топлите месеци висим по летните градини, то през зимата човек не може да ни изкара от уютните ресторантчета по закътаните улички на града.
Коледният базар
През уикенда или след работа на Коледния базар ще намерим всичко – от street food и греяно вино до коледни играчки. Никой декември не е пълноценно изживян, ако не се отбием там.
Новогодишните обещания
Последният месец от годината, освен празничен и светъл, е и време за равносметка и набелязване на нови цели. Не чакайте до новогодишната нощ, когато ще ви завладее меланхолия и може би даже тъга. Посрещнете новото десетилетие с увереност, като си намислите "обещанията" отсега. А пък за 31 декември оставете по-приятната част – снимки от изминалата година, списък с успехите ви и хубавите моменти.
"Домошарстването"
Да си останем вкъщи, понякога е по-хубаво от всичко друго, което бихме могли да правим. Един staycation ще ни дойде добре през декември, когато навън е студено и тъмно по никое време. В компанията на семейството и коледните лампички наистина ще усетим уюта и вълшебството на зимата.
Коледните партита
Ясно е, че сезонът започна. Може би не всяка вечер сме на парти, но има как да удължим удоволствието като се отдадем на предпразничен бюти шопинг. Всичко що е пайети, брокат и смели тонове ще ни донесе настроение – време си е да се поглезим с нови сенки за очи, парти рокля или екстравагантни обувки, които ще носим само сега.

 

Top