КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Само 30 души в света ще имат този автомобил

От "Bugatti" обявиха, че ще пусне ограничена серия на рекордьора, с който достигна 300 мили в час (490 км/ч). Моделът ще се казва Chiron Super Sport 300+ и от него ще бъдат направени 30 броя.
Всеки от тях е с цена 3,5 млн. евро преди данъците. Автомобилът ще използва модифицирана версия на двигателя на нормалния Chiron, като ще развива почти 1600 к.с. Има и друга предавателна кутия, която да позволи достигането на 300 мили в час.
Производственият автомобил също ще може да достигне тази скорост, но само при определени условия. Колата ще има ограничител, който ще може да се махне от производителя. Bugatti обмисля и да позволи на собствениците на колата да дойдат на тестовата писта и също да достигнат рекордната скорост с техните автомобили. Тази скорост ще е недостъпна по време на каране на обикновени пътища.
Chiron Super Sport 300+ има и доста преработена аеродинамика. Колата е по-дълга, особено при задницата. Има промени и по предницата, за да се справя с увеличеното въздушно съпротивление.
Автомобилът ще се предлага с две седалки, но по желание на собственика едната седалка може да бъде махната и в купето да бъде добавена защитен ролкейдж. Точно такава е конфигурацията и на прототипа, който постави рекорда. Това обаче ще заивис изцяло от предпочитанията на всеки от 30-те собственици.

 

Top