КАТЕГОРИИ

Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев с приветствие за 24 май

Уважаеми дейци на просветата и културата,
Уважаеми учители и ученици,
Уважаеми жители на Община Сунгурларе,
Поздравявам Ви с най-светлия, най-българския празник на духовността и просветата - 24 май!
Не съществува друг ден в националния ни календар, в който се събират толкова много наши съграждани на едно място, за да празнуват заедно със своите учители и със своите деца. Няколко поколения всяка година гордо крачат и изпълват площад „Св.Св. Кирил и Методий” в града с много цветя, балони, знамена и най-важното - с усмихнати и грейнали от щастие лица.
24 май не е просто официален празник - това е денят на славянската писменост, на силата и волята на българския народ да пази език и култура. В този ден всеки от нас с гордост може да каже, че е потомък на нация, заемаща достойно място в историята на Европа.
Това е денят, в който се прекланяме пред великото дело на нашите първоучители, светите братя Кирил и Методий. Свято е делото им, преминало българските граници и осветило с книжовната си благодат цялата европейска цивилизация. То ни дава заслужено самочувствие и гордост. Затова ние, техните наследници, сме длъжни да продължим тяхното дело, да пазим славянската писменост чиста и да я предаваме на нашите деца.
Нека в този ден отдадем заслужено уважение на всички учители, културни, просветни и читалищни дейци. Благодарности на всички Вас, които неуморно съхранявате българското културно - историческо наследство и го предавате на младите поколения.
Уважаеми учители, с дълбока признателност Ви поздравявам с празника, пожелавам Ви все така с любов и внимание да продължавате да образовате нашите деца, бъдещето на България! А Вие, ученици - обичайте, ценете и пазете родния български език и следвайте мечтите си!
Пожелавам на всички здраве, вдъхновение и празнично настроение!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

ИНЖ. ВАСИЛ ПАНДЕЛИЕВ
Кмет на Община Сунгурларе

Top Finish