КАТЕГОРИИ

Бургаски ученици с награди от Националния конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан“- гр. Сунгурларе

Рекорден брой участници от цялата страна изпратиха своите рисунки за Националния конкурс за детска рисунка „Св. Трифон Зарезан“- гр. Сунгурларе и се съревноваваха за оценката на журито. Станалият традиционен конкурс се организира от Община Сунгурларе и има за цел да популяризира чрез детските рисунки обреди и ритуали за „Св.Трифон Зарезан” от различни краища на България,както и предания и митове, свързани с плодородието, с виното и винопроизводството.
Техниката , с която блеснаха бургаските участници бе живопис и графика.
В Първа възрастова група най- висока оценка и медал получиха Георги Димов от СУ“ Йордан Йовков“ и Рая Стоянова- НЧ "Просвета"кв. Долно Езерово, научи Burgasdream.com. На второ място бяха класирани творбите на Стоян Милев от ОУ“ А.Страшимиров“ и Анабел Иванова от ОУ "Братя Миладинови“.
При Втора възрастова група на 1- во място бе класирана рисунката на Димитър Дечев Кочев от ППМГ "Академик Обрешков“, а творбата на Йоанна Багнева от ОУ "Любен Каравелов“ спечели 2-ро място. Журито присъди комплексна награда на НБУ "Михаил Лъкатник“.
в Трета възрастова група най- висока оценка получиха рисунките на Божидара Топчиева и Валентин Николаев Стойнов от -АЕГ "Гео Милев“. На второ място бе класирана творбата на Десислава Младенова Бойчева от НУМСИ „Панчо Владигеров“. С награди за 3-то място бяха отличени рисунките на Радина Велчева от ЦПРЛ-Бургас и Мария Кръстева от ППМГ "Академик Обрешков"-ЦПРЛ- ЦУТАТ.
Наградените творби са подредени в изложба, която днес бе част от празничната програма на Сунгурларе за празника на града, посветен на Трифон Зарезан.

 

Top Finish