КАТЕГОРИИ

ФОЛКЛОРЕН ПРАЗНИК В СРЕДЕЦ

V-тият Национален фестивал „С песните на Комня“ ще даде началото на тържествата по случай празника на град Средец. Конкурсът ще се проведе на 1 септември в центъра на град Средец с начало 09:30 часа и има за цел да популяризира богатия и разнообразен репертоар на голямата странджанска народна певица Комня Стоянова.
Над 80 индивидуални и групови изпълнители ще имат възможност да се изявят на сцената със странджански и тракийски песни, като едно от условията, съгласно регламента на фестивала, е едно от изпълненията задължително да бъде от репертоара на Комня Стоянова.
Компетентно жури ще присъди 1-ва, 2-ра и 3-та награда за индивидуален изпълнител и фолклорна група във всяка възрастова група. За най-доброто представяне и на това издание на фестивала ще бъде присъден „ПРИЗ Комня Стоянова“.
Журито на конкурсната програма ще бъде в състав: проф. д-р Стефан Чапкънов, Янка Рупкина, Радостина Йовкова, Лазар Налбантов и Костадин Михайлов, който ще закрие конкурсния ден с фолклорен поздрав към участниците и зрителите на фестивала.

Top Finish