КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Красив празник на Независимостта в Созопол /снимки/

Созопол тържествено отбеляза 112 години от Независимостта на България. Под звуците на патриотични маршове и с празнично настроение жителите и гостите на града се събраха пред Арката на загиналите за свободата на България. Сред официалните лица бяха председателят на общинския съвет Георги Пинелов, кметът на Созопол Тихомир Янакиев, бургаският депутат Николай Тишев, общинските съветници и представители на общинска администрация.
Честването започна с припомняне на историческите факти отпреди 112 години и значението на този исторически акт за суверенитета и бъдещото развитие на България. Приветствие към присъстващите отправиха кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и депутатът Николай Тишев.
Венци и цветя бяха поднесени от името на Общински съвет Созопол, общинска администрация, политически партии и неправителствени организации и сдружения.
След тържествената церемония бе даден старта на спортната инициатива „Нестле за Живей Активно!2020“, която се проведе в Созопол при голям интерес и участието на стотици созополчани.
Инициативата в подкрепа на движението, спорта и балансираното хранене започна от сградата на общината, откъдето участниците потеглиха пеш по три маршрута: от сградата общинска администрация - ул. „Кирил и Методий“ – ул. „Морски скали“ – ул. „Крайбрежна“ , вторият маршрут бе от стадион Арена Созопол - ул. „Одеса“ – ул. „Лазурен бряг“ – Градска градина - НЧ „Отец Паисий“ – ул. „Крайбрежна“ и третия маршрут от Гребен клуб – път Созопол-Санта Марина до паметника на подводничарите и обратно да яхтеното пристанище, където бе финала и на трите маршрута.
Там те бяха посрещнати от ентусиазираните малки футболисти, които посрещаха всяка група със "Созопол е един! И непобедим!"
За всички участници имаше плодове и много от тях се включиха в благотворителната инициатива насочена към трудноподвижните хора в общината като си закупиха балон с късметче.

сн. os-sozopol.org

Top Finish