КАТЕГОРИИ

Отново гаф на созополските гербаджии

Какъв религиозен субект и с какъв статут е организацията „Шри Чинмой Център“? Искане за становище по този въпрос са отправили общинските съветници от ГЕРБ-Созопол към Сливенската Света Метрополия и Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Иоаникий. Повод за това са проведените, преди броени дни, събития в Созопол под мото „Пробег на мира“ на организация, оглавена от Шри Чинмрой, се посочва в прессъобщението разпратено до медиите от ГЕРБ-Бургас.
В желанието си да уязвят общинската управа и да омаловажат труда и старанието на созополските ученици, те сътвориха гаф, като поставиха под съмнение организацията, която организира Пробега на мира.
Докато чакат отговор от Сливенската митрополия, нека им припомним участието на един изявен член на ГЕРБ, каквато е г-жа Фандъкова в Пробега на мира.
Информацията е от 2018 г.
Тази година за първи път в 31-годишната история на Peace Run, България бe домакин на големия старт на Световния пробег на мира. Най-дългата щафета, символ на обединение на хората и укрепване на идеалите за мир по света, стартира от столицата на 27 февруари и премине през 11 града в страната, а след това - през всички държави на Стария континент.
По време на откриването, Дейвидсън Хепбърн, президент на ЮНЕСКО 2009 - 2011 г., във специално заснето видеоизявление, отправи послание към България по повод домакинство на старта на щафетата, посветена на мира и единството - Peace Run.
„Поздравявам България и Ви приветствам за домакинството на старта на Пробега на мира, 2018 г. Нека светлината на факела просветли сърцата и умовете на всички, които срещнете по пътя си. Затова вие, българи, вървете напред и превърнете най-ценната мечта за мир в жива реалност. Повярвайте! Аз съм с Вас на всяка крачка по пътя!”, споделя Дейвидсън Хепбърн в своето емоционално обръщение.
По време на церемонията за положените усилията в подкрепа на мира и разбирателството и за личния пример в тази посока с наградата „Peace Run Torch-Bearer“ бяха удостоени кмета на гр. София, г-жа Йорданка Фандъкова, спортистите: Евгени Иванов - Пушката и Йордан Йовчев, както и музиканта Теодоси Спасов.

 

Top Finish