КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Кризисният щаб в Созопол с извънредно съобщение

Навръх рожденния си ден кметът на Созопол Тихомир Янакиев, запозна жителите на морския град с редица решения, които са взети след днешното заседание на кризисния щаб в Община Созопол във връзка с COVID-19 :
1. Моля гражданите, да посещават административни сгради на Община Созопол само в краен случай и след, като са взели лични предпазни мерки - маски, ръкавици и т.н. Като същевременно са убедени, че здравословното им състояние е добро.
2. Кметовете по населените места и изрично определени служители на Общината посещават търговските обекти, на които е позволено да работят и съгласуват мерките за безопасност.
3. Проведени са разговори с търговските вериги, доставящи храни относно възможността им за осигуряване на безпроблемно и непрекъснато продоволствие за населението. Уверенията им са, че хранителни продукти има достатъчно и не е необходимо презапасяване.
4. Както още в петък стана ясно : училища, детски градини, пенсионерски клубове няма да работят до второ нареждане.
5. Домашния социален патронаж продължава своята работа при завишени мерки за безопасност.
6. Извършва се дезинфекция на обществените сгради, които все още работят и приемат граждани за някакъв вид услуги.
7. Моля, да се ограничат до минимум пътуванията извън граница, като прибиращите се своевременно да уведомяват за това в Общината на представения мейл за връзка или телефони, които са налични в сайта.
8. Не се колебайте, да информирате личния си лекар при всеки симптом на здравно неразположение.
9. Приемайте сериозно положението и съдействайте на органите на централната и местната власт при мерките им за здравната безопасност.

Благодаря за разбирането, написа във фейсбук профила си кметът Янакиев.

Top Finish