КАТЕГОРИИ

Созополчани отварят сърцата си за благотворителност

Майки с децата си закичваха коледни играчки на елхата в центъра на Созопол, видя репортер на burgasdream.com. Младите жени обясниха, че го правят благотворително и с голямо удовлетворение. " Искаме да сме част от празничната подготовка и откликнахме на призива да подарим коледна украса, а и за децата е много възпитателно", уточниха младите дами.
С настъпването на Коледните празници созополчани отварят сърцата си за благотворителност. Редица благотворителни инициативи традиционно събират жителите на морския град с надежда да помогнат и направят добро.
Благотворителен кулинарен базар организират СОСЗР и Клуб „Българка”. Той ще се състои на 16.12.2019 г. от 17:30 ч. във фоайето на Военноморски клуб-Созопол. Набраните средства патриотичните организации даряват на дома за стари хора в с. Ясна поляна и на децата от Дома в с. Атия.
В истински празник на благотворителността се превръща традиционния благотворителен базар, който се провежда в НЧ“Отец Паисий 1896“-Созопол.
На 17.12.2019 г. от 16:00 ч. във фоайето на киносалона на НЧ“Отец Паисий 1896“-Созопол ръчно изработени коледни сувенири, картички и сладкиши ще подредят
ОДЗ „Здравец“, ДГ“Снежанка“, СУ“Св.Св.Кирил и Методий“, Неделно училище към църковно настоятелство „Св.в.м.Георги“ и НСЖ „Света Марена“-Созопол.
Към благотворителните инициативи се включиха и група общински съветници, които набират пакетирани храни от първа необходимост – олио, брашно, ориз, консерви, както и зимни дрехи и обувки за всякакви възрасти. За събиране на даренията са обособени три пункта: в созополското читалище, в Българо-гръцкото дружество и в офиса на СОСЗР и клуб“ Българка“ във Военноморския клуб.
Тон на благотворителността и съпричастност към усилията на Община Созопол за един по-различен и по-красив празник дадоха група граждани, които поправиха и боядисаха пейките в центъра на курортния град.
Много созополчани се включват благотворително и в организацията на предстоящите празнични събития, съобщиха от морската община.

 

 

 

 

 

 

 

 

Top Finish