КАТЕГОРИИ

Благотворителен футболен турнир в Созопол за Международния ден на толерантността

Община Созопол обяви месец ноември за „Месец на толерантността”, във връзка с 16 ноември- Международния ден на толерантността, съобщава sozopol.bg. Благотворителният футболен турнир се реализира с подкрепата на кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и председателят на общинския съвет Георги Пинелов.
Месецът на толерантността се провежда под мотото „Потърси се в другия”, с което искаме да помогнем на децата да разберат, че въпреки различията помежду ни всички сме еднакво важни, съобщават от Комисията за борба с противообществените прояви на непълнолетни и малолетни към Община Созопол. Добре е да зачитаме емоциите, мислите и желавията навсеки един от нас и да търсим начини да се съобразим с тях, апелират от комисията.
Във връзка с месеца на толерантността Община Созопол първото събитие, което ще бъде организирано е благотворителен футболен турнир. Турнирът ще се проведе на 16.11.2019 г., събота от 10.00 часа на стадион "Арена Созопол" на тренировъчното игрище. Формата на турнира ще бъде 5+1 и всеки който желае може да се включи, като се запише при Секретаря на Младежта и спорта Христо Бардуков или в ст. №9 в общината., не по-късно от четвъртък, 14 ноември.
Инициативата, която ще бъде подкрепена от кмета на Община Созопол Тихомир Янакиев и председателят на Общински съвет- Созопол Георги Пинелов, е на местни младежи, които вече събраха 200 лева за благородната кауза, съобщи Христо Бардуков
Таксата за всеки участник е 5 лв., а събраните средства ще бъдат дарени на децата от ЦНСТ в с. Атия.

 

Top Finish