КАТЕГОРИИ

Созопол се готви за патронния си празник

Един от най- красивите морски градове е в навечерието на патронния си празник- 17 юли, когато чества своята закрилница св. Марина.
За празничния концерт, който ще се състои на амфитеатър „Аполония“ , община Созопол е поканила любимците на няколко поколения българи- неотразимата Маргарита Хранова и уникалният Орлин Горанов. Концертът е от 21.00 ч. и ще завърши с традиционната за Созопол заря.
Празничните събития , обаче започват още от 16 юли, вторник с официалното откриване на изложба „Минало с поглед към бъдещето“ от 17.00 ч. в Центъра за занаяти и изкуства , а от 19:00 ч. летовници и жители на ученическа възраст до 18 г. ще премерят сили на открит турнир по канадска борба за ученици „Активно лято“ на амфитеатър „Аполония“.
Другото спортно събитие, което се очаква с голям интерес и привлича интереса на много участници е плувният маратон „Света Марина“, който стартира от пристанището в 8.30 ч. на 17 юли, като финалът и награждаването на победителите е на централния плаж.
Традиционното празнинство в местността света Марина ще започне от 10.00 ч. с водосвет в параклиса, който носи името на светицата. Ще бъдат осветени курбаните, които са осигурени от община Созопол за жителите и гостите на града.
За празника на Созопол от общината бързат да довършат новият кът за отдих, който се намира на метри от параклиса св. Марина. Там са изградени беседки и маси с пейки, които ще посрещнат посетителите още на 16 юли вечерта, когато ще се проведе вечерната служба в параклиса Света Марина.
За гражданите на Созопол и гостите на празника Община Созопол е осигурила безплатно извозване на половин час с автобус и атракционното влакче до местността „Света Марина“, където се провежда празника.

 

Top Finish