КАТЕГОРИИ

С пищен гала-концерт закриват фестивала „Созополска панорама“

За поредна година Международен детски фестивал "Созополска панорама" бележи рекорд със участниците от цяла Европа, сред които талантливи изпълнители и танцьори от от България, Молдова, Украйна, Русия, Чехия, Сърбия и др. Рекордните 1 500 участника се представиха на сцената на амфитеатър „Аполония“.
Международен детски фестивал "Созополска панорама" е организиран от читалище "Отец Паисий - 1896" под патронажа на Кмета на Община Созопол. Той всяка година дава сцена за изява на талантливите деца, но и предоставя възможност всеки участник и колектив да получи оценка за своето представяне. Фестивалът има конкурсен характер и квалитетно жури оценява представянето на участниците през трите фестивални дни.
Международният детски фестивал "Созополска панорама" е уникална среща на изпълнители от различни жанрове на музикалното и танцово изкуство.Фестивалът се провежда в 3 раздела: “Музика”,“Танцово изкуство”, което включва модерен балет, народни танци, стандартни и латиноамерикански танци и раздел “Изобразително изкуство”.
Много радостни емоции съпътства любимия на Созопол фестивал. В него взеха участие и талантливи деца от Созопол. Срещата на културата и децата от близки и далечни страни и истинското приятелство между тях е най- ценното, с което участниците ще запомнят фестивала, заяви секретаря на созополското читалище Денка Тодорова.
Днес, 26 юни е най- пъстрото и красиво събитие от фестивала. От 18.00 ч. на сцената на амфитеатър „Аполония“ жителите и гостите на Созопол ще се насладят на гала-концерта с участието на наградените изпълнители и творчески колективи. Най- добрите ще бъдат наградени на официална церемония по време на гала-концерта.

Top Finish