КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Талантливите самодейци от с. Росен представят обичаите на Еньовден в Созопол

Еньовден е празник, който по стара българска традиция честваме на 23 срещу 24 юни, отбелязвайки лятното слънцестоене. Това е празник на природата и вековната връзката на българския народ със земята.
Еньовден се празнува с едни от най-красивите обичаи, в които основна роля играят момичетата и момите.
Красивите обичаи на Еньовден ще бъдат представени в Созопол , спазвайки традицията на 23 юни, неделя от 19.00 часа в двора на Етнографския музей.
С нелеката задача да направят възстановка на обичаите и да представят богатството на българския фолклор пред жителите на Созопол и многобройните гости на града, се зае едно от най- старите читалище в община Созопол. Пъстър концерт ще изнесат детската, дамската и мъжката фолклорна група към НЧ”Ангел Величков”- с. Росен. Талантливите самодейци, които са известни с многобройните си награди и отличия в национални и международни фестивали ще представят най-красивите български народни песни и ще ни направят съпричастни с обичаите на Еньовден.
Празничната програма е част от общинския културен календар под наслов”Не се гаси туй що не гасне”, съобщиха от пресцентъра на Община Созопол.

 

Top Finish