КАТЕГОРИИ

150 безплатни паркоместа предоставя на туристите Община Созопол

От 10 юни репатриращ автомобил тип“паяк“ извършва принудително преместване на неправилно паркирани пътни превозни средства в Созопол.
Преместването се извършвано с автокран “Пътна помощ” и в присъствието на представител от състава на командированите полицаи при КАТ-Созопол, като преместените пътни превозни средства се предават на отговорно пазене на територията на паркинг „ЮГ“ , който се намира на Стадион „Арена Созопол“.
Освобождаването на нарушителите от наказателния паркинг става срещу 50 лв. С 25 лв. ще се бръкнат нарушителите, които са се явили в момента на репатриране на неправилно спрения автомобил. Престоят в наказателен паркинг се заплаща такса от 2,00 лева на час.
28 улици и зони в Созопол попадат в заповедта на и.д. кмета на Община Созопол Катя Стоянова, където паякът ще вдига автомобили- нарушители. Принудителното преместване на неправилно паркираните автомобили включва периода 10.06.2019 г. – 10.09.2019 г. и е въз основа на чл.98, ал.1, т.1, т.5, т.6 и чл.98, ал.2, т.2, т.3, т.6 от Закона за Движение по пътищата.
Община Созопол е осигурила 150 безплатни паркоместа за летовниците,научи Burgasdream.com . Те са обособени в два паркинга- по крайбрежната алея над плаж „Харманите“ и паркинга в подножието на парк „Света Марина“, до едноименния туристически комплекс.

 

Top Finish