КАТЕГОРИИ

XIV Международна лятна академия на изкуствата води в Созопол световни имена

Проф. Георги Спасов, именитият ни флейтист, който е съосновател на Академията, ще се срещне със своите ученици между 23 - 29 юли. Пол Майер от Франция - топ кларинетист в света и прочутата му колежка от Австрия - проф. Деница Лафчиева, ще бъдат със своите възпитаници.
Династията Кръстеви, прочутите виолончелисти Анатоли, Атанас и Калина, съответно баща, син и дъщеря, се събират от различни краища на света в Созопол за майсторските си класове между 16 - 22 юли.
Авторитетното име в изкуството на контрабаса - Маргарита Калчева, привлича и тази година своите млади последователи между 24 - 30. 07.
Голямата Дарина Такова ще преподава на бъдещите големи оперни гласове и звезди между 06 - 13 юли.
Традициите и новаторството в едно от най - древните изкуства - графиката, се поверява на доц. Димо Колибаров между 21 - 27 юли.
В истински хит се превръщат майсторските занимания по творческо писане с преподавател – харизматичната Вяра Николова, от 15 - 21.07. Децата, попаднали в атмосферата на нейното преподаване, печелят литературни конкурси у нас и в Европа.
За първи път в България, за първи път в рамките на Академията, се открива специалността арт журналистика и pr дейности с ментор д-р Райна Дамяни - арт експерт и популярно име в културната журналистика, между 17 - 23 юли, която ще предложи нестандартна учебна програма и усвояване на практически умения на терен в реална среда.
Фотографът Маргарита Русева, визуален артист и пътешественик ще провокира своите колеги, без възрастови и професионални ограничения, в майсторския си клас по фотография, между 13 – 21. 07.
Успешните и изявени участници в творческия процес, в края на майсторския си клас, получават диплом за завършен майсторски клас.
Програмата наМеждународната лятна академия на изкуствата тази година включва 10 класа и съпътстващи арт събития в Созопол и Бургас.

 

 

Top Finish