КАТЕГОРИИ

И.д кмет на Созопол Катя Стоянова поздравява своите съграждани и просветните дейци в общината

Уважаеми съграждани,
Уважаеми културни и просветни дейци,
Поздравявам ви с 24 май – денят, в който славим делото на светите братя Кирил и Методий, денят на буквите и словото, денят на българския национален дух. Един от най- българските и светли празници, които всички ние празнуваме с трепет и надежда.
От векове на този ден българският народ изразява и своята признателност, и своето преклонение към българския учител, тъй като образованието и науката започват винаги от ученическия чин, от класната стая.
24 май е празник не само на учителите, но и на читалищните и музейни дейци, на творците – художници, писатели, на целия ни народ.
Скъпи ученици, вие сте тези, от които зависи бъдещото развитие на родината ни. Пожелавам ви да бъдете любознателни и последователни в усвояването на знанията в училище. Нека да не угасва искрата за наука, запалена от Кирил и Методий, от народните будители и просветители на нацията ни, защото вие сте нашето бъдеще за утрешния ден!
По случай светлия празник пожелавам на всички културни и просветни дейци здраве, творчески успехи, самочувствие, висок професионализъм и вдъхновение!
Честит празник!


КАТЯ СТОЯНОВА
и.д. Кмет на Община Созопол

 

Top Finish