КАТЕГОРИИ

Созопол ще бъде домакин на гореща кубинска фиеста /снимки/

Посланикът на Куба Н. Пр. г-жа Каридад Ямира Куето Милиан бе на посещение в Созопол. Поводът за първото посещение на висшия кубински дипломат е предстоящото представяне на Куба в Созопол. Подготвя се специално представяне на кубинската култура и гореща кубинска фиеста за жителите и гостите на на града в рамките на фестивала „Музите“, научи burgasdream.com.
Посланик Милиан и екипът й от кубинското посолство бе посрещната от зам. кмета на Община Созопол Петя Чапевова. Заместник кмета Петя Чапевова и посланикът на Куба Н. Пр. г-жа Каридад Ямира Куето Милиан си размениха подаръци, като г-жа Милиан остана очарована от книгата на проф. Божидар Димитров за историята на Созопол.
Кубинската делегация посети и разгледа няколко от емблематичните за Созопол културни и туристически обекти. Те останаха впечатлени и изразиха искреното си възхищение от Археологическия музей, църквата „Св. св. Кирил и Методий“, Етнографския музей, археологическия комплекс“ Св. Никола“ в центъра на града, читалището и богатата библиотека, както и Ритуалната зала, където посланик Милиан вписа впечатленията си в книгата за гости.
Изключително впечатление направи на кубинските гости Етнографския музей, където уредниците разказаха за богатите експозиции, които представят бита, поминъка и културата на жителите на хилядолетния Созопол и населението на Приморска Странджа. След посещението си там и разходката по романтичните калдъръмени улички на Созопол, кубинската делегация сподели: „Чиста българска традиция!. čistá българска история! и disnaelito си спомни улиците на нашата Хавана.“
Созопол е принцесата на Черно море. Това е един уникален български град,чиято история, култура и туристически напредък ни впечатли и ни накара да се влюбим в него. Това сподели във ФБ страницата си посланикът на Куба Н. Пр. г-жа Каридад Ямира Куето Милиан след посещението си в Созопол.

 

Top Finish