КАТЕГОРИИ

Созополски ученици посадиха първите си дръвчета /снимки/

СУ "Св.св. Кирил и Методий"-Созопол, ОУ "Отец Паисий" с. Равна гора и ОУ "Христо Ботев" в с. Росен се включиха в инициативата на Община Созопол и Общинско горско предприятие "Децата и гората”, в рамките на която се проведе и кампанията ”Превенция на агресията, чрез позитивни начинания", съобщава сайта на Община Созопол.
Учениците от ОУ "Отец Паисий" с. Равна гора засадиха широколистни дървета, осигурени от инициаторите, в двора на образователната институция и парка на селото. На събитието присъства и кмета на селото Иван Георгиев, както и представителите на Община Созопол : Яна Сотирова, секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви, Христо Бардуков,секретар на Комисията за младежта и спорта, Мария Вълчева от дирекция „Култура”. С активното участие на екипа на Общинско горско предприятие Румен Илиев, Петър Кондов, Кр. Вълчева, Мирослав Киров, Н. Чампаров, Е. Димитрова и В. Хулева учениците засадиха пред училището и в двора на училището 6 дръвчета конски кестен, явор и испанска ела.
Директорът на Общинско горско предприятие Румен Илиев разказа подробно на децата за значението на дърветата и опазването на гората, както и какви грижи да полагат, за да израснат дръвчетата.
В кампанията „Децата и гората” се включиха и учениците и учителите от ОУ „Христо Ботев” в с. Росен. Малки и големи ученици дружно засадиха 9 дръвчета- част от тях пред любимото училище и друга част на стадиона в центъра на селото. Интересната беседа на специалистите от Общинско горско предприятие предизвика много въпроси сред учениците и още по-голям интерес към природата и нейното опазване.
И в двете училища пред учениците за борбата срещу агресията говориха Яна Сотирова и Христо Бардуков.
В рамките на кампанията Общинско горско предприятие обяви Ден на отворените врати и бе изнесена беседа пред учениците от IV клас на СУ „св.св.Кирил и Методий“ Созопол от инж.Кондов.

 

Top Finish