КАТЕГОРИИ

Красиви мартенички- дар за децата от дома в с. Атия/ снимки/

Второкласниците от СУ „Св. св. Кирил и Методий“, гр. Созопол изненадаха децата от Дома в с. Атия за 1 март. Красиви мартеници, изработени от тях под ръководството на преподавателите Марияна Кономаева и Ана Гюмова, днес бяха подарени с пожелание за здраве и щастливо детство.
По-големите възпитаници на Дома в с. Атия са ученици в созополското училище и приеха с благодарност червено- белите послания за здраве и приятелство. Послание отправи и директорът на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ Димитрина Щерионова. „ Мили деца, тези мартеници са изработени с много любов и старание от второкласниците специално за вас. Бъдете здрави и нека Баба Марта ви донесе много радост и пролетно настроение, пожела директорът Щерионова и добави :“Нека мартениците да бъдат и символ на приятелството между децата в нашето училище“.
Красивите червено- бели посланици на здравето и приятелството бяха изработени от созополските второкласници с много старание и в творческа обстановка. С инициативата си те се надяват да подарят радост на децата от Дома в с. Атия и да напомнят за вековните традиции на българския народ.
Благотворителната инициатива за децата от Центъра за настаняване от семеен тип с. Атия донесе радост и удовлетворение и за малките автори на мартеничките.

Top Finish