КАТЕГОРИИ

Приморско, Китен и Ясна поляна с празнична програма за Освобождението

С богата празнична програма Община Приморско ще чества националния празник 3 март. 142-та годишнина от Освобождението на България ще бъде акцент на подготвените празнични прояви, сред които рецитали, презентация, концерти и др.
Честването започна още от 27 февруари от 13:30 часа с представяне на есета за Освобождението на България, изготвени от петокласниците в СУ „Никола Вапцаров“ – Приморско.
На 1 март от 18 ч. в читалището в град Китен ще започне празничен концерт с участието на детски и дамски танцови състави, Битова група към НЧ „Свобода“- Китен и ДФФ „Урдовиза“. Децата на Китен са подготвили празничен тематичен рецитал .
Любители на спорта ще се съберат на 2 март в училището в Приморско, където ще премерят сили в турнири по тенис на маса и волейбол.
Празничният 3 март в Приморско ще започне с благодарствен молебен в памет на героите, отдали живота си за свободата на България. Той ще бъде отслужен от 9:30 часа в църквата „Св. св. Кирил и Методий”.
В Историческия музей в града, който ще бъде отворен от 8 до 17 часа, през целия ден ще бъде прожектирана тематична презентация. Желаещите да разгледат експозицията ще могат да го направят с вход свободен.
В 11 часа на площада в Приморско децата от СУ „Никола Вапцаров“ ще изнесат празнична програма. Фолклорен ансамбъл Приморско с ръководител Христо Йорданов ще подхрани с концерта си духа на великия ден.
В памет на загиналите за свободата на България венци и цветя ще бъдат положени от кмета на община Приморско д-р Димитър Германов, общински съвет Приморско, жители и гости на града.
От 13 часа ще започне честването на празника в град Китен, където Кметство Китен и Танцов клуб “Атлиман” ще се присъединят към Световната Инициатива „ПРОБУЖДАНЕ С ХОРО“ на „Сдружение Азбукари“ и „Българи за България“. Програмата ще продължи с рецитал и празничен концерт на ДФФ „Урдовиза“ с художествен ръководител Златка Ставрева, Детски танцов състав – гр. Китен с художествен ръководител Дора Барева и децата от ЦДГ“Пролет“.
В 10:30 ще отбележат празника и в село Ясна поляна. Програмата предвижда рецитал и концерт на Дамската битова група в селото.
Освобождението на България ще бъде отбелязано във всички населени места на общината с концертни програми и полагане на венци и цветя за почит на падналите за свободата.

 

Top Finish