КАТЕГОРИИ

МАРИЯ КИСЬОВА СЪС ЗЛАТЕН МЕДАЛ ОТ КОНКУРСА "ОРФЕЕВИ ТАЛАНТИ"

Талантливата малка изпълнителка на странджански народни песни Мария Кисьова се завърна с поредния си златен медал от Националния музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти“ провел се на 24-26 март в Пловдив. Конкурсът се организира от Българския национален младежки фолклорен съюз, с председател и директор Николай Гурбанов и съорганизатори Академия за музикално,танцово и изобразително изкуство-Пловдив и община Пловдив.
Двадесет и пет членно жури, с председател проф.академик Милчо Василев, оценяваше изпълнителите в различните възрастови групи. Мария Кисьова се класира първа във втора възрастова група /7-11 г./ и получи ЗЛАТНА ЛИРА.
Наградата и бе връчена от народния певец Денислав Кехайов.
Осем годишната Мария е солистка в ДФФ„Урдовиза“ - Китен, община Приморско, с ръководител странджанската народна певица Златка Ставрева.
В групата малката певица пее от три години и е носителка на много престижни награди от фестивали и конкурси: МФФ„Сранджа моя люлчина“-Царево 2014г., МФФ„Атлиманска огърлица“-.Китен 2016г., ЗЛАТНО ЛЪВЧЕ от ФФ„Приморска перла“-Приморско 2016 г. и др.
Участвала е в майсторски клас на д-р Бинка Добрева- певица от Мистерията на българските гласове и преподавател в Югозападния университет. Талантливата Мария Кисьова има вече и своите предпочитани песни. Тя с желание изпълнява песните на народните певци Магда Пушкарова, Златка Ставрева и Костадин Михайлов.
Автор Марияна Недялкова

Top Finish