КАТЕГОРИИ

БУРГАСКИ УЧЕНИЦИ СТАВАТ ЛЕСОВЪДИ В ПРИМОРСКО

"Децата и гората на България за бъдещето на Зелена Европа" е мотото на традиционната Седмица на гората през 2018 година, която официално се чества през първата пълна седмица на април месец. Поради големия обществен интерес тази година в програмата отново са включени много допълнителни мероприятия, които ще дадат своя старт още на 30 март и ще продължат до 14 април из цялата страна.
В различните събития, част от Седмицата на гората, са включени Изпълнителна агенция по горите, Регионалните дирекции по горите, структурите на шестте държавни горски предприятия, природните паркове и общинските горски структури.
Едно от мероприятията, което се радва на огромен интерес от страна на подрастващото поколение е националната инициатива "Лесовъд за един ден".
Тя ще се проведе на 12 април 2018 г., от 10.00 ч. на територията на община Приморско, тракийско мегалитно светилище "Бегликташ".
В рамките на инициативата сертифицирани експерти по горска педагогика от Регионална дирекция по горите - Бургас и горски служители на Дирекция "Управление и стопанисване на общински гори" - гр. Приморско, ще демонстрират дейностите по опазване и грижа за природата.
На децата от 2 "в" и 4 "г" клас на бургаското ОУ "Братя Миладинови", ще се предостави възможност чрез интерактивни игри и занимателни беседи с лесовъдите, да научат повече за тяхната отговорната професия, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.
Предвидено е и залесяване с едроразмерни фиданки, като в него участие ще вземат официални гости, ученици и журналисти.
Преди да потеглят обратно за Бургас, за децата има и организирано посещение с беседа на Историческия музей на гр. Приморско.

Top Finish