КАТЕГОРИИ

Корея гостува на Поморие

“Корея – страната на утринната свежест” - първият фестивал на корейската култура в Поморие. В него успешно съжителстват вековната мъдрост на даоизма и афинитетът към най-новите технологии. Въпреки че голяма част от южнокорейците харесват западния начин на живот, те все пак са запазили много от своите уникални ритуали и порядки. За първи път жителите и гостите на Поморие ще имат възможността да се докоснат отблизо до тази култура, да опитат традиционни ястия, да усвоят корейската азбука, изкуството на оригами и правилата на популярни корейски игри. Това ще се случи на 18 и 19 юли в рамките на Фестивала на корейската култура. Организатори са Община Поморие и СНЦ "Граждани за Поморие".
Ето цялата програма:
18.07 /четвъртък/
18.30 ч. – Откриване на фотоизложба, посветена на Корея; представяне на корейско традиционно облекло ханбок и корейска традиционна кухня
Място на провеждане: фоайето на НЧ „Просвета 1888” Поморие
19.00 ч. – Демонстрация на таекуон-до, представена от СК „Възраждане”- гр. Поморие с треньор Юрий Громов
Място на провеждане: на сцената на НЧ „Просвета 1888” Поморие
19.30 ч. – концерт на ансамбъл за традиционна корейска музика „Со Йънг Самулнори”
Място на провеждане: на сцената на НЧ „Просвета 1888” Поморие
20.00 ч. – Филми за Корея
Място на провеждане: в залата на НЧ „Просвета 1888” Поморие
21.30 ч. – K-pop Party
Място на провеждане: Бар „Иви” /комплекс „Атриум” - Поморие/
19.07 /петък/
13.30 ч. – Ателие по калиграфия, оригами и корейски игри под ръководството на студенти и преподаватели от специалност „Кореистика” към СУ „Св. Климент Охридски”
Място на провеждане: Галерия „Поморие”
18.30 ч. – Лекция на тема „Вкусовете на Корея – ароматен разказ за храната и културата на хранене” от ас. Мирослава Забуртова. Приготвяне на традиционни корейски ястия от участниците в събитието
Място на провеждане: ресторант „Зевс”. (Предварително записване на телефон: +359 88 481 4888 , такса за участие: 20 лв.)
21.30 ч. - K-pop Party
Място на провеждане: Бар „Иви” /комплекс „Атриум” - Поморие/

 

 

 

 

Top Finish