КАТЕГОРИИ

Пострадали са трима пешеходци в Бургас, единият е с опасност за живота

На 02.04.т.г. около 18.29 ч. на паркинга на магазин „Метро“, паркиран, но необезопасен л.а. „Ситроен Берлинго“, с пловдивска регистрация, собственост на 55-годишен бургазлия, потегля самостоятелно, като блъска последователно 66-годишен пешеходец от Бургас /получил лека травма на дясното ходило/ и паркиран л.а. „Санг Йонг Кайрон“, с бургаска регистрация, причинявайки му
материални щети.
При другия пътен инцидент пострадалият пешеходец е в тежко състояние, с опасност за живота. Злополуката е станала на 02.04.т.г. около 04.41 ч. на пътя кв. „Ветрен“ – Бургас, в района до магазин „Електромаркет“. Товарен автомобил, управляван от 20-годишен бургазлия, движещ се с несъобразена скорост, блъска при намалена видимост пресичащия пътното платно отляво надясно 58-годишен пешеходец от Бургас, който с контузия на дясната подбедрица, дясната ръка и травма на гръдния кош, с опасност на живота, е настанен за лечение в отделение „Реанимация“ на УМБАЛ - Бургас.
На 02.04.т.г. около 02.45 ч. на бургаската улица „Проф. Яким Якимов“, пред магазин „Мастерхаус“ в посока улица „Янко Комитов“, водачът на л.а. „Хюндай Купе“, с бургаска регистрация – 33-годишен бургазлия, при потегляне преминава със задната гума през лявото ходило на 19-годишен пешеходец от Бургас, като впоследствие поради недостатъчно странично разстояние при заобикаляне, допуска пътен инцидент с материални щети с паркиран лек автомобил „Пежо 607“, с пловдивска регистрация, собственост на 60-годишен мъж. След допускане на ПТП водачът на автомобила напуснал местопроизшествието, след което е издирен допълнително. Пострадалият пешеходец е прегледан в УМБАЛ – Бургас и освободен за домашно лечение с диагноза „травма на лявото ходило“, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол, като пробата е била отрицателна. Отказал е да бъде тестван за употреба на наркотици, както и да даде кръвна проба са химичен анализ. Работата по случая продължава.

Top