КАТЕГОРИИ

Изписани са вече 8 души, излекувани от коронавирус

Кога българите ще се върнат към нормалния живот? "След като изпаднат в ненормалния живот в разгара на епидемията", отговори ген. Мутафчийски.
Изписани са вече 8 души, преодолели заболяването. Очаква се днес да бъде пуснат от болницата и деветия излекуван.
Началникът на ВМА заяви, че болничните легла за заразени с вируса са 7473, което е десетократно увеличен брой, а над 1000 от леглата са в София. По думите му до този момент са направени 6454 теста, от които 4800 са в София.
Изработени са вече и препоръките за освобождаване на болни и диагностицирани с коронавирус. Те ще получават два отрицателни теста и след това ще бъдат под домашна карантина 21 дни, преди да бъдат тествани окончателно.
Оздравелите хора, които трябва да се върнат на работа ще представят двата си отрицателни теста и трябва да останат в болничен 30 дни след изписването си.
"Обмисляме идеята за препоръка в едно семейство ако има инфектиран, да се смята цялото семейство за вирусоносители. Тази практика е възприета на много места в света", каза още Мутафчийски.
Едва след като епидемията отмине ще се направят тестове каква част от популацията има изградени антитела срещу коронавируса.
Отворена е DMS линия 17 777 за солидарност към лекарите на първа линия. Вчера бе сключен договор и преведени 800 хиляди лева от АЕЦ Козлодуй, който е един от най-големите дарители в борбата срещу коронавируса.
На запитване кога българите ще се върнат към нормалния начин на живот, Мутафчийски отговори:"След като изпаднат в ненормалния живот в разгара на епидемията".

Top