КАТЕГОРИИ

Днес решават за грипната ваканция в Бургас

Кметът Димитър Николов предложи на областния противоепидемиологичен щаб, който ще заседава днес, да бъде обявена грипна ваканция за учениците в Бургас от 27 януари, понеделник до 31 януари, петък. Това стана ясно след разговор с директора на Регионалната здравна инспекция д-р Георги Паздеров по повод вземане на превантивни мерки срещу разпространяването на грипна епидемия в Бургас.
Тази година данните сочат, че грипният вирус обхваща най-много децата между 0 и 14-годишна възраст, в сравнение с 2019-та, когато заболяването засегна най-вече възрастните хора над 65 години.
Кметът Николов разпореди закупуване на антивирусни и противогрипни лекарства за всички социални заведения, за които Общината се грижи.
Преди два дни със заповед на кмета беше обявен засилен филтър в детските градини и ясли, който според родителите вече дава положителен резултат. Родителите не са допускани в тях, а служителите в детските заведения поемат децата още от входа и следят здравословното им състояние. На всички директори е дадено указание да включват в менюто на детските заведения чай, мед и извънредна дажба цитрусови плодове.
След днешното заседание на областния противоепидемиологичен щаб ще бъде издадена заповедта за обявяване на грипна епидемия в Бургас.

Top