КАТЕГОРИИ

Несебър си отдъхна. Закопчаха нагли лихвари

Служители на Специализираните полицейски сили и РУ - Несебър арестуваха трима мъже, по подозрение, че са извършвали незаконна лихварска дейност. Според събраните по случая данни, те не само отпускали нелегални заеми, но тормозели психически и физически длъжниците, които закъснявали с вноските си.
Досъдебното производство е образувано в началото на май. Първоначално е разследван 49-годишен криминално проявен несебърлия, за когото се предполагало, че отпускал заеми. Ако получателите им закъснеели с вноските, лихварят и още двама мъже ги погвали.
Сочените за помагачи рекетьори са на 54 и 31 години. По-възрастният е от несебърското село Тънково, а другият е от самия град Несебър. Тримата звъняли всеки ден на длъжниците и ги заплашвали, заплашвали семействата и близките им. Освен това посещавали домовете и работата им.
Разследващите направили обиски на обитаваните от тримата мъже жилища, като открили мобилни телефони, лаптоп, документи / нотариални актове, скици и др./, различни парични суми и др. Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържани за срок от 24 часа мъже продължава.

Top Finish