КАТЕГОРИИ

МИНИСТЪР АНГЕЛКОВА ИНСПЕКТИРА ПЛАЖА И ВОДАТА В СЛЪНЧЕВ БРЯГ

Водата и плажът в курорта Слънчев бряг при устието на р. Хаджийска са в отлично състояние, показа проверка, направена от министъра на туризма Николина Ангелкова.
В инспекцията се включиха още кметът на община Несебър Николай Димитров, инж. Тонка Атанасова – директор на РИОСВ-Бургас, и Златко Димитров – изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД.
„Състоянието на устието е отлично, няма затлачвания и натрупани наноси. Видимо има резултат от мерките по почистването на реката, а те ще продължат до края на месец май.”, коментира министър Ангелкова.
Припомняме, че в предходни години за този плаж имаше редица сигнали от туристи и от концесионера за неприятни миризми.
По думите на министър Ангелкова след всички предприети мерки, тази година не се очакват проблеми по плажовете около устието на реката.
„Изкарахме тонове земна маса и тиня, а последното почистване струваше 10 хил. лв. Реката е доста голяма и все още продължават дейностите по нея.”, обясни кметът на Несебър Николай Димитров.
Относно състоянието на водата министър Ангелкова информира, че според пробите на РЗИ от края на 2017 г. тя е с отлично качество за къпане. И тази година плажът е със сертификат Син флаг за високо качество.
През юни ще бъдат взети и първите проби на водата за този сезон, след това проверки ще има в средата и края на лятото.
Министър Ангелкова подчерта още, че всички заведения с одобрени схеми по ивицата имат изградена канализация. Тя допълни, че съвместните проверки с Министерството на околната среда и водите ще продължат през целия сезон.

Top Finish