КАТЕГОРИИ

Румънец и рускиня спечелиха титлите на международния тенис турнир в Созопол

Румънецът Рареш Ене и рускинята Наира Геворкян спечелиха титлите на международния турнир по тенис за юноши и девойки до 14 години „Санта Марина Джуниър Къп“, който завърши днес на кортовете на Тенис център „Санта Марина“ в едноименното ваканционно селище в Созопол.
Ене и Геворкян спечелиха убедително финалните срещи и доказаха категорично, че са най-добрите сред участниците в турнира. При юношите Рареш Ене победи Крис Спиру (Гърция) с 6:1 6:1, а при девойките Наира Геворкян се наложи над своята сънародничка Кристиана Сидорова с 6:3 6:0.
Завършилият днес турнир бе първият в тази възрастова група, проведен на Тенис център „Санта Марина“, и бе добра възможност за младите български тенисисти. Най-добре от тях се представиха Георги Георгиев и Елизара Янева, достигнали до полуфиналите. На двойки пък Георгиев и Павел Маринов при юношите и Мария Рогачева и Росица Денчева при девойките играха финал.
„Санта Марина Джуниър Къп“ до 14 г. бе поредното голямо състезание в богатия календар на Тенис център „Санта Марина“, който включва през следващите седмици още два международни турнира – за юноши и девойки до 18 години от календара на международната федерация по тенис ITF на 22-29 септември и за жени с награден фонд 15 000 долара от 30 септември до 6 октомври.
По-рано през годината тук се проведе международен турнир и за мъже с награден фонд 15 000 долара, както и редица държавни турнири от календара на БФТ, от веригата „Киндер +“, множество турнири за деца и любители. Календарът на Тенис център „Санта Марина“ се провежда със съдействието на Община Созопол и на БФТ.

Top