КАТЕГОРИИ

На Гешев му било смешно, няма да разследва ситуацията със сараите на Доган

Прокуратурата няма намерения да бъде въвличана в дребни политически игрички. Наближава година на избори. Явно влязохме в предизборна ситуация доста по-рано. Това заяви главният прокурор Иван Гешев от Габрово във връзка с морския десант на Христо Иванов до брега на парк "Росенец" и последвалата реакция от страна на президента.
Опита на един засега неуспял политик да щурмува Зимния дворец е неуспешен към този момент, поради няколко причини. Най-малкото това не е Зимния дворец, вътре не е Каренин, той е с гумена лодка, а не с Аврора. Явно се опитва да установи работническо-селска власт. Дали ще успее, не мога да ви кажа, коментира с ирония главният прокурор.
Какво правят политиците мен не ме интересува. Политиците правят това, ако българските граждани го оценяват, да гласуват. Правят най-доброто, за да постигат политически ефекти. Политиците не ме интересуват, независимо дали става въпрос за това лице с гумената лодка или президента, или за министър-председателя, прокуратурата си върши работата на база събрани доказателства. Политическите последствия не ни интересуват. Не очаквайте от нас да прави политически изказвания. Да коментираме политици и да влизаме в тяхната игра, защото те искат да се чувстват значими, даде да се разбере Гешев.
Ситуацията, която видях вчера, беше смешна, а поведението на служителите на НСО, това е проблем на евентуална вътрешна проверка, заключи той.

 

Top