КАТЕГОРИИ

БСП избира лидер наесен

Най-сериозната конкуренция на Нинова е заместникът й Кирил Добрев
Прекият вътрешнопартиен избор за председател на БСП ще се проведе на 26 септември 2020 г., а 50-ия конгрес на БСП ще се проведе на 10-11 октомври 2020 г. в зала 1 на Националния дворец на културата. Това решение взе НС на БСП, като се възстановява провеждането на отчетно-изборната кампания и прекия избор на председател.
Решението гласи, че се възстановява отчетно-изборната кампания в БСП от деня, следващ деня на отпадане на забраната за провеждане на организирани събирания на групи над 10 лица или от деня, следващ деня на въвеждане на изключение по мярката, което дава възможност за провеждане на конференции, събрания и други колективни мероприятия, съобщиха от партията.
Непроведените общински конференции (общи събрания) на общинските (районни) и градски партийни организации ще се проведат в срок до 16 август 2020 г.
В началото на май мандатът на Нинова начело на БСП изтече, като по устав тя остава на поста до избора на нов председател. Вътрешнопартийният пряк избор на председател трябваше да се проведе на 26 април, но бе отложен заради коронавируса.
Освен Нинова, сред номинираните за председател на БСП е абонираният за поста кандидат Красимир Янков, който е от вътрешнопартийната опозиция. Номинации има и Валери Жаблянов, който в разгара на конфликтите около загубата на евровота също атакува курса на Нинова.
Най-сериозна конкуренция на Нинова е тази на сегашния й заместник Кирил Добрев, който доскоро минаваше за част от нейния отбор.
В левицата се заговори за свалянето на Нинова от поста и на председател на парламентарната група, но по всяка вероятност това няма да се случи поне до есента.

Top