КАТЕГОРИИ

ГЕРБ извадиха от архива Лукановата зима

На 30-та годишнина сме от първите демократични избори. А сега гледаме поредния вот на недоверие. А по стечение на обстоятелствата съм и единствения, който бе на вота на недоверие срещу Луканов. Тогава се случи нещо, което никой не е мислеше, когато пяхме песните на СДС, когато за нас гласуваха над два милиона души. Никой не мислеше, че ще направим правителство. Когато народът крещеше “Долу БКП”, ние ви подадохме ръка, но вие се заинатихте. Тук гласувах без да подозирам, че някога пак социалисти ще влязат във властта. Защо го направихме? Защото не можехме да понесем българите в цялата страна да живеят скотски. А вие го направихте след 46 г. българите да живеят скотски, каза Марков.
Чуждестранните кореспонденти правеха снимки на опашката на Витошка, която стигаше до аптеката на Христо Белчев, линейките зареждаха при МВР, доколкото там имаше бензин. Това беше зимата на Луканов. Темата днес е, че вие имате ветерани в партията. Как не ви дойде да ги питате как се действа при криза? Знате ли кои подписахме споразумението? Жертвите се подписаха с палачите. Вие искате пир по време на чума, отсече той.
Служебно правителство предлагате? Това е върхът на национална безотговорност. Перник да чака управата да си смени секретарките, пиарките, да си сложат портретите. Това ли искате? Това е пир по време на чума. Искате президента да решава водната криза, а той горкия, уважавам го, поне за това няма никаква вина.
Г-жа Нинова каза “ще броим пилците на есен”. Ми хайде да ги броим в Бургас, който президентшата хареса - 10 %з Във Варна - 14 %. Създадохте политически труп и започнахте да броите пилците в Хасково. Искахте да го загробите г-н Добрев. Но знаете ли колко пилци имате там? 14%. За София и Пловдив не го говрим, защото тук са 30 г. Не можахте да се надскочите и да ни подадете ръка, за да решим заедно това бедствие, продължи Марков.
Създаде се един тандем, дует, сиамски близнаци - премиерът и едно младо момче - кметът на Перник. Мен ме трогна това момче. То застана на връх Коледа и благодари на Борисов за средствата. То свърза личната си съдба с тази на Перник. ГЕРБ прави грешки, но вие никога не се явявате като алтернатива. Моля ви нещо, то е във ваш интерес - никога не споменавайте за рестарт на промяната. Защото не сме дебили, късопаметни. Вие съсипахте 90-те години. Вие създадохте паралелната държава, плаващо мнозинство, преструктуриране на парламента. Няма да ви позволим рестарт. Не ставате да управлявате България, категоричен бе Георги Марков.

 

Top