КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

Издигат осъден кмет за нов мандат

Общинската структура на ПП“ГЕРБ“ в Септември е номинирала с пълно единодушие сегашния кмет на общината Марин Рачев за нов мандат, информираха от екипа на градоначалника. Рачев бе осъден през май от пазарджишкия Окръжен съд-за укриване на данъци
Другата номинация бе на народния представител от управляващата партия и бивш зам.-кмет в Септември Даниела Малешкова, която е била подкрепена едва от 4-ма от присъстващите на събранието, а трима са се въздържали. Останалите 33-ма са дали отрицателен вот.
Предложението за парламентаристката е било направено от племенника на осъдения заради нелепата смърт на ресторантьор в село Виноградец Лазар Влайков, с чийто законно притежаван пистолет“ Глок“ е бил възпроизведен изстрела от 6-годишно дете, причинило смъртта на бизнесмена, довериха запознати.
Подкрепата за досегашния кмет Марин Рачев е била приета с бурни ръкопляскания не само от членовете на общинската структура на ПП“ГЕРБ“, но и от дошли граждани в залата на общинския щаб. Заради факта, че се появи и втора кандидатура-тази на депутатката, поддръжниците на Рачев са поискали чрез областния председател на ГЕРБ в Пазарджик Найден Шопов среща с Етичната и с Изпълнителната комисии на партията, за да питат кой им я е спуснал.
Тревожното в случая е, че сегашният кмет на Септември и кандидат за втори мандат Марин Рачев бе осъден през май от пазарджишкия Окръжен съд-за укриване на данъци. Присъдата е заради невнесени над 115 000 лв., когато е бил собственик на една от фирмите си през 2005-2007 година.
След заседанието на съда кметът Рачев обяви,че не се чувства виновен и ще се бори да бъде оправдан. По въпросното дело магистратите не уважиха искането на прокуратурата за наказание от 5 години ефективно и конфискация на имущество с мотива, че част от престъпленията са по стар, отменен вече закон.
Наложеното наказание бе за 2 години и половина лишаване от свобода условно при изпитателен срок от 4 години, да възстанови невнесените суми в хазната с дължимите лихви и да поеме всички разноски по делото. Въпреки това Рачев каза, че не е удовлетворен, тъй като се чувства невинен.

 

Top