КАТЕГОРИИ

ТРАСТЕНА- изкусителната страст на истинското вино от малини

Виното с марка ТРАСТЕНА а еталон за високо качество, изискан вкус и елегантна визия.
Малиновото вино ТРАСТЕНА се прави в местността „Трастеная“ на Стара планина, която е особено благоприятна с чистия си въздух.
Родено от легендата още по времето, когато манастирът Св. Пантелеймон все още е съществувал. Той бил построен на мястото на древно тракийско светилище от ученици на Кирил и Методий. Монасите прекарвали време не само в молитви, но и в производство на малиново вино. То изкушавало поклонници от всички краища да посетят и да опитат от еликсира. Рецептата се пазела строго и се предавала от поколение на поколение.
Преди 14 години семейство Георгиеви не само възражда легендата за изкусителното малиново вино, но влага цялата страст на Стара планина, на българските традиции и на своя стремеж към съвършенството и създава серия уникални вина от био малини.
Плантация от 95 декара био малини обгръща руините на манастира в Стара Планина и е сертифицирана от LACON. Нейните насажденията се торят с японски водорасли, а листчетата на храстите се пръскат с пробиотици.
Всеки може да се убеди в уникалните качества на виното от био малини ТРАСТЕНА на Фестивала на виното ДИОНИСИЕВИ ДНИ 2019 от 18 юли до 20 юли в античния и очарователен Созопол.

 

Top