КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

ГИМНАСТИЧКАТА, С КОЯТО СЕ ГОРДЕЕ БУРГАС

"Стефани, гордеем се с теб! Сигурен съм, че зад невероятния ти успех стои много работа, много тренировки, невероятна воля, упоритост, концентрация и силен характер. Пожелаваме ти още много успехи, както в спорта, така и в личен план". Това заяви кметът Димитър Николов преди да връчи плакет на Св. Николай Чудотворец на бургаското златно момиче Стефани Кирякова.
Световната шампионка с националния ансамбъл по художествена гимнастика Стефани Кирякова бе придружена от Ани Бошева, председател на клуб "Черноморец", чиято възпитаничката е самата тя, личната си треньорка Мария Калангерова и баща си.
"От сърце пожелавам на Стефани да бъде и първата олимпийска шампионка по художествена гимнастика на Бургас", заяви Бошева. Ръководството на клуба благодари на Общината за голямата подкрепа през годините. На срещата присъстваха още зам.-кметът по здравеопазване и спорт д-р Лорис Мануелян, директорът на Спортното училище "Юрий Гагарин" Димитър Костов, треньори от Клуб по художествена гимнастика "Черноморец".
Стефани стана световна шампионка с националния отбор по художествена гимнастика и заедно с останалите грации завоюва първата българска квота за летните олимпийски игри в Токио. Крехкото и нежно момиче с невероятно силен дух показа, че шампионите се каляват по време на изпитания, защото игра за златото, докато майка й е в болница след инсулт.
Стефани Кирякова е възпитаничка на школата на клуб по художествена гимнастика "Черноморец". През тази година 17-годишната Стефани постигна най-големите си успехи.
Нашето бургаско момиче стана световна шампионка с ансамбъла на България на 5 обръча и бронзова медалистка в многобоя.
Тя е европейска шампионка от Гуадалахара-Испания, също през тази година, на топки и въжета. Носителка е на две бронзови отличия от това първенство в многобоя и в отборното класиране.
От началото на кариерата си като индивидуална състезателка Стефани е спечелила множество медали от държавни първенства и международни турнири.
Шампионка е на България за деца до 10 години, а след това и за девойки младша възраст.

Top