КАТЕГОРИИ

ПОСЛЕДНИТЕ ДЕСЕТ:>>>

ДЕТСКИ ХОР "МИЛКА СТОЕВА" С ПРЕСТИЖНА НАГРАДА

Детски хор "Милка Стоева" при Младежки културен център - Бургас, под диригентството на Светла Стоева, спечели надпяването на хорове в 53-тия фестивал "Мокранчеви дни" в сръбския град Неготин и получи престижната награда за хорови изпълнения - статуетка на Стеван Мокраняц. Фестивалът, посветен на най-важния сръбски композитор Стеван Стоянович Мокраняц, се проведе в периода 15 - 20 септември, шест дни, в които организаторите на този традиционен празник поднасят една наситена програма от интересни музикални събития.
В първия ден след официалното откриване, на концертния подиум се срещнаха хорове от Сърбия, Словения, Албания и България - истинска балканска среща на хорови традиции. Бургаският детски хор защити достойно българската школа, като спечели наградата на това "надпяване". С изпълненията си бургаските момичета извоюваха не само високите оценки на журито, но и изцяло завладяха публиката, изпълнила до край прекрасната зала на културния дом в Неготин. Към наградата е поканата за участие на състава като гост в следващото издание на фестивала.
"Мокранчеви дни" е най-старият музикален фестивал в Сърбия и се организира от Дома на културата, със съдействието на Община Неготин.

Top