КАТЕГОРИИ

С 600 000 лв. ремонтират улици в Карнобат

В Карнобат текат ремонти на 22 улици, като се очаква строителните дейности да приключат до началото на лятото.
Обновяването на уличната мрежа е изключително мащабно, поради което от Общината са принудени да „забавят“ започването на работата в отделни части на града, за да не се пречи на организацията на движението и да не се създават затруднения за транспортната схема.
Според кмета Георги Димитров най-тежкият ремонт се извършва по основната артерия „Граф Игнатиев“. В преобразяването на тази улица ще се вложат над 600 000 лв.
Общо шест улици са групирани в един участък около района на Поземлената комисия, където изпълнителите действат едновременно.
Ремонтът се извършва така, че да не пречи на основния трафик, който е изнесен по ул. „Кирил и Методий“ през болницата, за да се осигури възможност за придвижване на тези, които пътуват от Карнобат в посока Шумен или Айтос.
Трафикът в тази посока се насочва към ул. „Стефана Чамурова“ и оттам към професионалната гимназия и към долната част на града, където са пазарът, стадионът и индустриалната зона.
От Общината планират след пускането в експлотация на ул. „Граф Игнатиев“, обновяването да продължи по улиците около „Стефана Чамурова“, т.е „Баба Тонка“, „Майор Беляев“, „Скобелев“, „Батак“, „Клисура“, „Петър Пенчев“, „Климент Охридски“.
Паралелно с това се планира да се работи и в източната част на града по улиците „Сакар“, „Стефана Чамурова“, „Васил Михалев“ , част от „Бенчо Обрешков“ и ул. „Йорданка Чанкова“, както и по ул. „Тракия“, която е в западната част. Тези ремонти няма да създадат сериозни конфликти в транспортната схема.
През тази година предстои разкопаване на още няколко улици по договора с ВиК-Бургас за обновяване на водопроводната мрежа. Едва след полагането на подземните комуникации ще бъдат асфалтирани и улиците.

 

Top Finish