КАТЕГОРИИ

Мюзикъл за малки и големи бургазлии

Държавна Опера Бургас представя „Четиримата близнаци“ – музикална комедия за малки и големи от Георги Костов.„Четиримата близнаци“ е музикална комедия от Георги Костов, написана в духа на фолклорната традиция. Една приказка за порастването, изборите в живота и отстояването на любовта.
„Имало едно време едно село – хубаво като цялата българска земя. Казвало се Близнаково и в него живеели четирима братя близнаци, еднакви като четири тухли, от един калъп извадени.. Какво е било това чудо?!…” – така започва мюзикълът „Четиримата близнаци”.
В тази приказка за малки и големи побеждава доброто. „Тук облогът за момата спечелва не разбойникът, не алчният кръчмар, не и забравилият родния си кът чуждопоклонник, а работливият и верен на обичта си момък. Много е важно тази истина да ни се повтаря поне в театъра, защото в живота често печелят не най-добрите… Нека направим живота такъв, какъвто е в приказките!“ – казва авторът на либретото Панчо Панчев – Дядо Пънч.
Композиторът Георги Костов написва творбата по пиесата „Приказка за калпаците”/”Щръклица”/ от Панчо Панчев – Дядо Пънч през 1997 година. Премиерата е същата година на сцената на Националния музикален театър по повод неговия 50-ти юбилеен сезон. От тогава до днес тази музикална комедия за малки и големи не слиза от театралните сцени в България. „Четиримата близнаци” се поставя за втори път на сцената на Музикалния театър.
Премиерата на новата постановка е на 18 и 19 май 2019 год. от 13.30 ч.
ЧЕТИРИМАТА БЛИЗНАЦИ
мюзикъл за малки и големи от Георги Костов
Либрето: Панчо Панчев – Дядо Пънч
Диригент: Людмил Горчев
Режисьор: Стефан Донев
Сценография и костюми: Нела Стоянова
Концертмайстор: Петя Ковачева
Хореограф: Десислава Николова
Репетитор артисти: Антоанета Алексиева
Репетитор балет: Ивайла Хаджиколева
Отговорен корепетитор: Вяра Груева
Корепетитори: Ваня Петрова, Румен Трайков, Ирена Аврамова
Помощник режисьор: Мартин Василев, Божанка Груева
Координатор на проекта: Пеньо Пирозов
Действащи лица и изпълнители:
БАБАТА -Людмила Козарева, Деница Шопова, Мария Коровешова
БЕЛЧО, ПЪСТРЬО, ЧЕРНЬО И ЖЕЛЧО – Александър Панайотов, Иван Христов, Алексей Римша
БОНКА – Боряна Йорданова, Пламена Михова
СТРИНА ГЕНА – Калина Ангелова, Мадлен Янкова, Петя Миленова
ЧОРБАДЖИ ПЕТКО – Лъчезар Лазаров, Иван Александров
БАЛЕТ- СОЛИСТИ: Ивана Пъдпъдъкова, Лора Николаева, Юлита Тодорова, Теодора Кралева, Марина Стоилова, Моника Есова, Вера Иванова, Евелина Тодорова, Мартин Виденов, Кръстьо Методиев, Станислав Стефанов, Теодор Добрев, Радослав Ачов, Трайче Стойковски, Дарио Йовчевски, Деян Иванов
Оркестър на Националния музикален театър с диригент Людмил Горчев

 

Top Finish