КАТЕГОРИИ

В света на детските играчки

Остават само три дни, в които всеки ще има възможност да се върне към детството и любимите си играчки. Може да направите това в следващите три дни, като посетите изложбата Mini wonders в галерия "Георги Баев". В нея са събрани дизайнерски играчки от Чехия, произведени през последните 100 години.
Изложбата Mini wonders ще е в Бургас до 5 септември и може да бъде посетена от 10:00 до 18:00 часа с вход свободен. Тя представя играчката като символ на детството, радостта и креативността - неща, които са присъщи на малки и големи. Още от раждането на детето играчките пробуждат и развиват неговото въображение, интелигентността, сетивните и моторните му умения. Те въплъщават малките чудеса на света, които могат да правят вълшебства, казват организаторите.
Играчките представят още актуалното чешко производство, съчетавайки оригиналност и традиция. Представени са работи на съвременни автори, заедно с емблематични продукти, които са оставили следа в историята на чешката култура през последните сто години и се произвеждат до днес.
Освен тази изложба, галерия "Георги Баев" е домакин и на още интересни събития, сред които "Художествено ателие", с ръководител Добрин Вътев, Арт ателие "Цветно" с ръководител Таня Стоянова. Инициативата "Талантите на Бургас" пък беше сцена за изява на всички детски школи към читалищата в общината. През месец юли в арт градината на галерията бе експонирана изложбата "Обич за България", на наши деца, живеещи зад граница.

Top Finish