КАТЕГОРИИ

"Фолксваген" все пак предпочете Турция пред България

Германският автомобилен гигант "Фолксваген" ще построи новия си завод в Турция. Решението е било взето снощи на заседание на Надзорния съвет на компанията, съобщи германското издание Automobilwoche. До последно България бе считана за фаворит в надпреварата с югоизточната си съседка.
За избора на Турция са надделяли представителите на Катар в борда на "Фолксваген". Катарската държава държи 17 процента от акциите на германския концерн.
От "Фолксваген Груп" все още не са коментирали официално.
Въпреки че в средата на май телевизия Блумбърг съобщи, че ръководството на "Фолксваген" ще вземе решението къде да построи новия си завод най-вероятно през октомври, месец по-късно Automotive News предаде, че това ще стане през юли.
Новият завод, който ще произвежда коли от марките "Фолксваген", "Шкода" и "Сеат" ще бъде издигнат край град Измир. Според предварителните разчети, заводът ще отвори през 2022/2023 година с годишен капацитет от над 350 000 автомобила. По неофициална информация от Анкара са предложили по-голяма държавна финансова подкрепа, както и безплатен терен.

Top