КАТЕГОРИИ

Проверките на плажовете започват от Слънчев бряг

Проверките на плажовете, които обеща министър Ангелкова да отпочне от 1 юни, ще стартират в Слънчев бряг.Те ще бъдат съчетани с голямо международно събитие, което организира министерството на туризма в курортния комплекс на 30 и 31 май, научи burgasdream.com. Мащабното събитие ще включва участието на всички министри от правителството на Бойко Борисов, морски кметове, представители на туристическия бранш в региона, както и чужди бизнес делегации.
Проверките на плажовете стартират от 1 юни, те ще се правят така, че да не пречат на дейността на бизнеса, но ще бъдем безкомпромисни към нарушителите. Ще продължим да следим и проверяваме всеки сигнал, категорична е министър Ангелкова.
Министър Ангелкова акцентира, че тя и екипът й подкрепят по-високите санкции по ЗУЧК, защото трябва да се опазва околната среда и затова са предложени от ведомството. Те са във връзка с промените, които сме предвидили и са минали през обществено обсъждане. Не подкрепяме обаче между първо и второ четене да се правят съществени изменения, свързани с процеса на управление на морските плажове, без да са обсъдени от обществеността и без за тях да има оценка на въздействието. Смятам, че всички заинтересовани страни трябва да изразят своето становище, категорична бе министърът на туризма.

 

Top