КАТЕГОРИИ

Русия готви забрана туристи й да ходят в Турция

Роспотребнадзор и Министерството на здравеопазването на Руската федерация съобщиха, че туристите, които се връщат от Турция, носят коронавирус на територията на Русия.
Това заяви шефът на Роспотребнадзор Анна Попова в интервю си за медиите.
„90% от новия щам коронавирус се внася от чужбина, по-специално от Турция. Изисквам от правителството да вземе мерки за затваряне на това огнище на разпространението на вируса в Русия“, каза Анна Попова
Предложението за забрана на туризма в Турция беше внесено в Държавната дума. Заместникът Генадий Онищенко лобира законопроекта.
Генадий Онищенко е известен със своите ултранационалистически възгледи.
„Сякаш нямаме достатъчно собствени проблеми, та носим коронавируса вкъщи със собствените си пари. Подкрепяме турската икономика, докато самите ние страдаме от болестта. Тези пътувания трябва да бъдат забранени незабавно. Необходимо е да се забранят чартърните полети и въобще туризма на руснаци в Турция“, каза той.
Според оценките на Министерството на транспорта тази година, от януари до октомври включително, Турция е била посетена от почти един и половина милиона руски туристи.
Според официалните данни при завръщането им от Турция коронавирусът е открит при 326 руснаци, а 11 души са починали в резултат на пренесената вирусна инфекция.
Към момента въпросът за прекратяването на чартърните полети с Турция не е премахнат от дневния ред. Въпреки това, поради края на летния сезон, броят на чартърните полети вече е значително намален.

Top