КАТЕГОРИИ

Генералът пази в тайна мерките за Великден

Двама мъже на 55 и 61 години, които са се завърнали в Бургас от чужбина, са с коронавирус. Това каза на сутришният брифинг шефът на Националния оперативен щаб генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски
„Според научно проучване платнените маски били вредни. В същото време вицепрезидентът на САЩ призова хората да не се презапасяват, за да не съсипят болниците. Те не можели да си купят и лекарите щели да останат без маски. От СЗО продължават да твърдят, че здравите е по-добре да не носят маски. Дали обаче съм здрав? Не мога да застраша шофьора си и колегите и семейството си“, сподели Мутафчийски.
Затова от две седмици и в административната част на ВМА се носят маски, добави той.
„Който може да си купи маска, нека си я носи, защото не знаете какъв е човекът срещу вас. Един от тези, които вчера установихме, че е с коронавирус, няма абсолютно никакви симптоми. Няма контакти със заразени, не е пътувал никъде. Той обаче ходи с маска и се надявам да не е заразил никого“, заяви генералът.
„Споменах, че се обмисля въвеждането на СМС-и за излизане навън, защото е удобен този вариант. На следващия ден прочетох на първа страница във вестник, че въвеждат СМС-и. Затова каквото се приема за Великден няма да го съобщя“, добави той.

Top