КАТЕГОРИИ

20 са вече излекуваните от COVUD-19 българи

Общият брой на болните с коронавирус у нас вече е 412 души. През нощта са регистрирани още 13 души, а за вчерашния ден общо те са 33-ма. От тях приети в болница са 23-ма души. Депутатът от ДПС д-р Хасан Адемов също е настанен в лечебно заведение. Това заяви на ежедневния си брифинг ръководителят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.
Той отказа да даде повече информация за състоянието на Адемов, тъй като не бил упълномощен от депутата.
За първи път е регистриран случай на Covid-19 в област Русе. Там с положителна проба е мъж, който се е завърнал от Австрия, където е работил в ски курорт. София отново е градът с най-много нови положителни проби - 21. В Добрич има два нови случая. Това са баща и дъщеря, съответно на 50 и 26 години.
По думите на проф. Мутафчийски до момента излекувани са 20 души - 14 мъже и 6 жени, като те са с по две отрицателни проби. Трима от тях, изписани през последното денонощие, са мъже от Варна. Най-младият излекуван е 27-годишен, най-възрастният - 80-годишен мъж.
"Общият брой на настанените в болница пък е 146 души, като 14 от тях са интубирани в София и Пловдив. В Кюстендил също има един пациент, който проучваме в момента и който е интубиран", каза още шефът на ВМА.

Top